ŽUPA FAŽANA

Prikupljanje maslinovih grančica u Fažani za misionare

Objavljeno: 10. ožujka 2024.

Dragi župljani, nastojmo se kao Župa Fažana sa svojim naseljima: Fažana, Peroj i Valbandon uključiti u akciju Papinskih misijskih djela prikupljanjem maslinovih grančica za misije. Prikupljene grančice možete donijeti u Župni ured u Fažanu, u utorak, 19. ožujka tokom dana. Zahvaljujem se svima. Na koji način pripremiti grančice pročitajte u nastavku našeg ravnatelja Papinskih misijskih dijela.

Poziv ravnatelja PMD: “Maslinova grančica – moj dar za misije“

 

Papinska misijska djela Porečke i Pulske biskupije, i ove godine organiziraju akciju:

“Maslinova grančica – moj dar za misije“

Dragi vjernici, darivanjem vaših maslinovih grančica, vi pomažete naše misije i misionare.

Naime, vjernici iz unutrašnjih dijelova Hrvatske koji nemaju masline, na Cvjetnicu uzimaju Vaše maslinove grančice, te za njih daju svoj dobrovoljni prilog koji je namijenjen za potrebe i školovanje djece u misijskim krajevima.

Stoga, molimo vjernike naših župa da se uključe u tu hvale vrijednu akciju na dva načina:

a) da se organizirate po grupama te u određenim maslinicima pripremite i narežete maslinove grančice ili ih već narezane sa polja netko doveze do nekog zatvorenog prostora (dvorane) te ih tamo obrađujete i režete.

b) ili da svatko pojedinačno, iz vlastitih maslinika donese pripremljene maslinove grančice na mjesto koje će vam župnik odrediti.

Akcija traje od petka, 15. do srijede 20. ožujka 2024.

Molimo da grančice budu lijepo narezane, dužine oko 30 cm., i svezane u snopove po 100 komada. Grančice ćemo u srijedu 20. ožujka s kombijem pokupiti po sabirnim centrima i odvesti u Riječku nadbiskupiju ili poslati poštom za župe drugih biskupija, oni će ih zatim podijeliti župnicima, kako bi ih vjernici na Cvjetnicu mogli dobiti.

Sav novčani prilog koji se skupi po župama od grančica, ide za djecu u misijskim krajevima. Lani smo u ovoj akciji prikupili i poslali našim misionarima oko 8.000,00 eura.

Unaprijed zahvaljujem.

Ravnatelj PMD-a Porečke i Pulske biskupije

Mirko Vukšić

Biskupija Porečko - Pulska

ŽUPNI STAN

ŽUPNI CARITAS

Župa Sv. Kuzme i Damjana, Fažana, 2024. Sva prava pridržana.